Az Alizetics tornáról

 

Az Alizetics több mint 20 éve sikeres tornaprogram. Debrecenből indult és ma már országosan elérhető képzett oktatók által 

Az Alizetics torna sokaknak segített a jobb életminőség kialakításában, tartozzon Ön is közéjük!

Célja a női test harmonikus, szép formájának kialakítása az anyatermészet határain belül. Az Alizetics 7 programból áll, melyek által látványos eredményeket érhetünk el. A gyakorlatok a légzést, a keringést és az ízületeket nem terhelik, ezért korhatár nélkül bárki elkezdheti. Az emberi test felületes izmai mellett a mélyebb izomrétegeket is formálja. Feszessé teszi a testet, növeli az izomerőt és a hajlékonyságot. az ízületeket nem terheli, eszközöket nem igényel. Szökdelés, ugrálás nincs. Fontos a pontos technikai végrehajtás! A speciális gyakorlatok megmozgatják azokat az apró izmokat, melyek a testtartásban, a testalkat kialakításában fontos szerepet játszanak. az Alizetics torna (fitness) programjai között szerepel az intenzív alakformálás, amely által megszabadulhat a fölösleges kilóktól, zsírszövetektől vagy éppen megerősítheti izmait, izomszöveteit, a hason, a csípőn, a fenéken, a combon, a karon és a háton egyaránt. Az egészség megőrzésnek elsődleges célját szem előtt tartva egy olyan komplex, sportorvos által ellenőrzött és jóváhagyott mozgássort végzünk, mely az általános hétköznapi életben nem igénybevett úgynevezett mélyizmokat is átmozgatva hozzájárul a test esztétikumának, feszességének, rugalmasságának megtartásához , illetve újra megszerzéséhez, egyensúlyt teremtve a test és a lélek között, eszközt nyújt a testi és lelki kiegyensúlyozottság megszerzéséhez.

Az Alizetics torna segít a fogyókúrázóknak a zsír lebontásában, az arányos testalkat kialakításában.

A medencetréning során az izmok legmélyebb rétegeit erősítjük, azokat, amelyek a test vázát, a csontozatot is támasztják. A medenceizomzat folyamatos használata stabilitást ad az egész testnek és a gerincoszlop optimális nyújtása révén elérhető a helyes testtartás. Az erőgyakorlatokat minden esetben dinamikus nyújtó gyakorlatok követik . Ez elősegíti, hogy az ízületek hajlékonyak maradjanak, a mozgás pedig egyre könnyebbé váljon. A célirányos testedzés már néhány óra elteltével javítja a felkar, a derék, a has, a fenék és a comb formáját. Mindehhez még több energia, jobb mozgáskoordináció, kevesebb alvásigény, megszűnő derék- és hátfájdalom és a természetes étvágykontroll is párosul. Kellemes "mellékhatásként" pedig a program segítségével kitűnően orvosolhatók az olyan jellegzetes női panaszok, mint a medencefenék-gyengeség, hólyagproblémák, és az inkontinencia.

Ülő- és álló munkát végző hölgyek számára egyaránt jótékony hatású lehet az Alizetics program, a kellemtelen testi tünetek megelőzésében, enyhítésében, megszüntetésében. Természetesen türelemre és kitartásra szükség van. A program folyamatos végzése azonban biztosítja a szervezet fittségét, célszerű táplálkozással és kedvező életmóddal kiegészítve.